Ποιοί Είμαστε

Ποιοί Είμαστε

Σύγχρονο κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, που δημιουργήθηκε με στόχο την εξατομικευμένη αλλά και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος παθήσεων. Παρέχουμε εξατομικευμένες θεραπείες με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και σύγχρονο εξοπλισμό, όπως το Manual Therapy, το θεραπευτικό Pilates, τις Tεχνικές μαλακών μορίων- Περιτονιακής απελευθέρωσης –ERGON Technique , Kinesiotaping κ.α.) που στοχεύουν στην γρήγορη και λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς.


Ενδεικτικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παρακάτω παθήσεις:

  • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και αποκατάσταση ορθοπαιδικών και μυοσκελετικών παθήσεων όπως κατάγματα, διαστρέμματα, εξαρθρήματα, μυικές θλάσεις, τενοντίτιδες, τενοντοπάθειες, πονοκέφαλος/ ζαλάδα/ ίλιγγος αυχενικής αιτιολογίας, ινομυαλγία κ.α
  • Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης και Άκρων όπως αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αρθρίτιδες κ.α
  • Μετεγχειρητική αποκατάσταση αρθροπλαστικής ώμου, ισχίου, γόνατος /ρήξης πρόσθιου χιαστού, μηνίσκου κ.α
  • Σύνδρομα υπέρχρησης όπως τενοντίτιδα ,επικονδυλίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κ.α
  • Λειτουργικές και μυικές ανισορροπίες όπως κύφωση, λόρδωση και σκολίωση
  • Αθλητικές κακώσεις
  • Ρευματικές παθήσεις
  • Γυναικολογική Φυσικοθεραπεία (πχ.προβλήματα μετά την εγκυμοσύνη, ακράτεια, οστεοπόρωση κ.α)


Η προσέγγισή μας

Στο κέντρο μας εξειδικευόμαστε στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία που περιλαμβάνει τη θεραπεία νευρο-μυο-σκελετικών προβλημάτων, δηλαδή οποιασδήποτε κάκωσης, παθολογίας ή πόνου που προκαλείται στα νεύρα, τους μύες, τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους τένοντες. 

H αναλυτική λήψη ιστορικού και η κλινική εξέταση αποτελουν σημαντικό μέρος των συνέδριών μας καθώς μας βοηθούν να εντοπίσουμε τα αίτια του προβλήματος και να θέσουμε θεραπευτικούς στοχους .  Ο θεραπευόμενος κάθολη τη διάρκεια των συνέδριών συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα αποκατάστασης και η εξέλιξή του επαναξιολογείται σε κάθε συνεδρία. Το πλάνο θεραπείας αναπροσαρμόζεται συνεχώς σε συνεργασία και με τον θεράποντα ιατρό , ώστε η θεραπεία να είναι στοχευμένη και ασφαλής.